top of page

Over ons

Een Tof team

Driestroomhuis TOF is een gezinshuis en trainingshuis waarin we met ons gezin en ons kleine Toffe team, steun, structuur en geborgenheid bieden aan jongeren vanaf 12 jaar met een LVB / VB. Daarnaast bieden wij ook hulp aan jongeren of jongvolwassenen die “mentale en/of gedrags” problemen (zonder verstandelijke beperking) hebben of om welke reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen.  De menselijke maat en kleinschaligheid staat voorop.

foto gezinnetje schraven 2.jpg

Onze drie eigen kinderen: (v.l.n.r.) Flore (2000), Teun (1999) en Guusje (1997). 

Ontmoet ons Toffe team

IMG_7407_edited.jpg

Frank Schraven (1963)

Vanaf 1985 ervaring in de hulpverlening als kursushuisouder en pleegvader. Tevens bij diverse hulpverleningsinstanties werkzaam geweest.15 jaar zelfstandig ondernemer binnen de theater en evenementenbranche. 5 jaar gewerkt als Buurtsportcoach en Sportcoördinator (Topsport Gelderland en de Gemeente Nijmegen). 

 

Nu: Tuinman, dierenverzorger, begeleider Driestroomhuis TOF.

foto mama site 2.jpg

Leon van den Heuvel (1969)

Vanaf 1985 werkzaam in de hulpverlening als kursushuisouder voor moeilijk opvoedbare jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud, pleegkinderen opgevangen in zowel puber als jongvolwassen leeftijd en zowel in de gehandicaptenzorg als de jeugdzorg vele jaren werkzaam geweest. 

 

Nu: Fulltime gezinshuis ouder in ons eigen Driestroomhuis TOF.

naamloos.png

Roel (al 23 jaar 21)

Ik heb tot een paar jaar geleden net als Frank bij de Gemeente Nijmegen gewerkt waar ik met veel plezier naast sportconsulent ook sportdocent en sportleider ben geweest! Daarbij heb ik veel gewerkt met jongeren. Ik merkte steeds meer dat ik het leuker vond om met jongeren te werken dan om bezig te zijn met het schrijven van plannen. Na een oriënterend gesprek met Frank over een nieuwe stap richting jeugdzorg waren we er al snel uit wat dat moest worden! En de overstap naar het gezinshuis Tof werd in werking gezet. Eerst  voor een paar uur in de week en inmiddels full time. Met heel veel plezier en enthousiasme werk ik inmiddels al bijna 5 jaar jaar bij het gezinshuis! Prachtig werk met de kids en met zeer toffe medewerkers.

Nu: Begeleider Gezinshuis TOF.

foto guusje site .jpg

Guusje Schraven (1997)

flore stukje site.JPG

Flore Schraven (2000)

foto odette website.jpeg

Odette Haagsman (1992)

Ik ben de dochter van Frank en Leon en werk met veel passie mee in zowel het gezinshuis als Trainingshuis TOF. Ik ben in het bezit van een HBO diploma ''Diergezondheid en management'' met een specialisatie ‘’dieren in de zorg’’. Ook ben ik SKJ geregistreerd jeugd en gezinsprofessional. Met enthousiasme zet ik me in om de jongeren die bij ons wonen te ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten en mogelijkheden.

Nu: Dierenverzorgster, begeleidster Gezinshuis TOF en Trainingshuis TOF.

Ik ben ook een dochter van Frank en Leon en werk met veel plezier mee in het gezinshuis en het trainingshuis. Ik ben in het bezit van een paraveterinair (dierenartsassistente) en een AD HBO sociaal werk in de zorg diploma. Momenteel werk ik 32 uur per week binnen Driestroomhuis TOF. 

Nu: Begeleidster Gezinshuis TOF, Trainingshuis TOF, dierenverzorgster en website onderhouder.

Zeven jaar lang heb ik ervaring op mogen doen als jongerenwerker waar ik mij bezighield met gemeentelijke vraagstukken, groepsdynamica, jongeren in eigen kracht zetten, coaching positiefleefstijl en velen andere projecten. Dit was vooral groepswerk waarbij mijn verlangen om dieper op de persoon in te gaan werd vergroot. Zodoende ben ik opzoek gegaan naar een plek waar vol passie en op een veel persoonlijkere manier gewerkt wordt aan de toekomst van de jongeren. Dit heeft mij bij de bijzondere familie Schraven gebracht en ben ik sinds 2021, 32 uur per week met veel plezier, werkzaam in Trainingshuis TOF.

Nu: Begeleidster Trainingshuis TOF.

Foto Dominique website.jpeg

Dominique van der Peijl (1995)

In 2014 ben ik begonnen met een MBO studie, hier heb ik veel stage gelopen in de gehandicaptenzorg. Waar ik vervolgens een bijbaantje aan over heb gehouden in een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematieken. Dit ben ik blijven doen, ook naast mijn HBO studie, totdat ik ging solliciteren voor een stage bij het Driestroomhuis TOF. Na hier een half jaar stage te hebben gelopen heb ik een contract gekregen om hier als volwaardig medewerker te komen werken. Op deze fijne werkplek hoop ik nog veel te gaan leren van de jongeren in de jeugdzorg en van de jongeren die in de maatschappij hun draai niet kunnen vinden zonder de hulpverlening, maar wel zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. Wat doet het met de jongere als ze merken dat ze anders functioneren dan leeftijdsgenoten? Hiermee wil ik aan de slag door met de jongeren samen nieuwe stappen in de goede richting te nemen. De daarbij behorende tegenslagen te zien als iets wat de jongere verder in het leven kan helpen.  

Nu: Begeleidster Trainingshuis TOF.

Foto Isis Site_edited.jpg

Isis van Gorp (1998)

Mijn naam is Isis. In 2021 heb ik mijn laatste stage gedaan bij het trainingshuis en gezinshuis. Later ben ik in het gezinshuis werkzaam geweest als oproepkracht in weekenden en vakanties. Daarnaast had ik elders een vaste baan.
In september 2022 heb ik de overstap gemaakt naar werken  in het gezinshuis en dagbesteding. Daar ben ik nu 28 uur per week te vinden.
Ik ben een creatief mens. Met de collega's en jongeren hebben we het grapje/motto dat ik alles kan (maken). Zo komen we samen altijd tot een goede oplossing!

Nu: Begeleidster Gezinshuis TOF.

Zie ook de sfeerimpressie van onze 'Toffe Bende'

bottom of page