Over ons

Een Tof team

Driestroomhuis TOF is een gezinshuis en trainingshuis waarin we met ons gezin en ons kleine Toffe team, steun, structuur en geborgenheid bieden aan jongeren vanaf 12 jaar met een LVB / VB. Daarnaast bieden wij ook hulp aan jongeren of jongvolwassenen die “mentale en/of gedrags” problemen (zonder verstandelijke beperking) hebben of om welke reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen.  De menselijke maat en kleinschaligheid staat voorop.

foto gezinnetje schraven 2.jpg

Onze drie eigen kinderen: (v.l.n.r.) Flore (2000), Teun (1999) en Guusje (1997). 

Ontmoet ons Toffe team

Dominique site_edited.jpg

Dominique van der Peijl (1995)

In 2014 ben ik begonnen met een MBO studie, hier heb ik veel stage gelopen in de gehandicaptenzorg. Waar ik vervolgens een bijbaantje aan over heb gehouden in een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematieken. Dit ben ik blijven doen, ook naast mijn HBO studie, totdat ik ging solliciteren voor een stage bij het Driestroomhuis TOF. Na hier een half jaar stage te hebben gelopen heb ik een contract gekregen om hier als volwaardig collega te komen werken. Op deze fijne werkplek hoop ik nog veel te gaan leren van de jongeren in de jeugdzorg en van de jongeren die in de maatschappij hun draai niet kunnen vinden zonder de hulpverlening, maar wel zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. Wat doet het met de jongere als ze merken dat ze anders functioneren dan leeftijdsgenoten? Hiermee wil ik aan de slag door met de jongeren samen nieuwe stappen in de goede richting te nemen. De daarbij behorende tegenslagen te zien als iets wat de jongere verder in het leven kan helpen.  

Nu: Begeleidster gezinshuis en trainingshuis TOF.

Foto oscar website_edited.jpg

Oscar van den Berg (....)

Als bewegingsagoog en enthousiasteling verzorg ik sport en spelactiviteiten voor jongeren die wonen binnen het Trainingshuis TOF. Graag draag ik mijn steentje bij aan het welbevinden van onze jongeren en probeer via het sporten aansluiting te vinden bij de hulpvraag van deze jongeren. Het sporten is een uitlaatklep en geeft een vorm van vrijheid in lichaam en geest. Ook brengt het sporten je in contact met de wereld om je heen waarin jij de dingen mag beleven zoals jij ze wilt beleven. Dit maakt het sporten natuurlijk superleuk! Wat ik wil uitdragen binnen het Trainingshuis TOF is jongeren via het sporten te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei om vanuit hier de doorstart te maken naar een sportvereniging voor het sociaal contact en welzijn. 

Nu: Sportbegeleider Trainingshuis TOF.

Zie ook de sfeerimpressie van onze 'Toffe Bende'