Over ons

Een Tof team

Driestroomhuis TOF is een gezinshuis en trainingshuis waarin we met ons gezin en ons kleine Toffe team, steun, structuur en geborgenheid bieden aan jongeren vanaf 12 jaar met een LVB / VB. Daarnaast bieden wij ook hulp aan jongeren of jongvolwassenen die “mentale en/of gedrags” problemen (zonder verstandelijke beperking) hebben of om welke reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen.  De menselijke maat en kleinschaligheid staat voorop.

foto gezinnetje schraven 2.jpg

Onze drie eigen kinderen: (v.l.n.r.) Flore (2000), Teun (1999) en Guusje (1997). 

Ontmoet ons Toffe team

Foto Dominique website.jpeg

Dominique van der Peijl (1995)

In 2014 ben ik begonnen met een MBO studie, hier heb ik veel stage gelopen in de gehandicaptenzorg. Waar ik vervolgens een bijbaantje aan over heb gehouden in een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematieken. Dit ben ik blijven doen, ook naast mijn HBO studie, totdat ik ging solliciteren voor een stage bij het Driestroomhuis TOF. Na hier een half jaar stage te hebben gelopen heb ik een contract gekregen om hier als volwaardig collega te komen werken. Op deze fijne werkplek hoop ik nog veel te gaan leren van de jongeren in de jeugdzorg en van de jongeren die in de maatschappij hun draai niet kunnen vinden zonder de hulpverlening, maar wel zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. Wat doet het met de jongere als ze merken dat ze anders functioneren dan leeftijdsgenoten? Hiermee wil ik aan de slag door met de jongeren samen nieuwe stappen in de goede richting te nemen. De daarbij behorende tegenslagen te zien als iets wat de jongere verder in het leven kan helpen.  

Nu: Begeleidster Trainingshuis TOF.

Foto Isis Site_edited.jpg

Isis van Gorp (1998)

Mijn naam is Isis. In 2021 heb ik mijn laatste stage gedaan bij het trainingshuis en gezinshuis. Later ben ik in het gezinshuis werkzaam geweest als oproepkracht in weekenden en vakanties. Daarnaast had ik elders een vaste baan.
In september 2022 heb ik de overstap gemaakt naar werken  in het gezinshuis en dagbesteding. Daar ben ik nu 32 uur per week te vinden.
Ik ben een creatief mens. Met de collega's en jongeren hebben we het grapje/motto dat ik alles kan (maken). Zo komen we samen altijd tot een goede oplossing!

Nu: Begeleidster Gezinshuis TOF.

Zie ook de sfeerimpressie van onze 'Toffe Bende'