top of page

Over ons

Een Tof team

Driestroomhuis TOF is een gezinshuis en trainingshuis waarin we met ons gezin en ons kleine Toffe team, steun, structuur en geborgenheid bieden aan jongeren vanaf 12 jaar met een LVB / VB. Daarnaast bieden wij ook hulp aan jongeren of jongvolwassenen die “mentale en/of gedrags” problemen (zonder verstandelijke beperking) hebben of om welke reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen.  De menselijke maat en kleinschaligheid staat voorop.

foto gezinnetje schraven 2.jpg

Onze drie eigen kinderen: (v.l.n.r.) Flore (2000), Teun (1999) en Guusje (1997). 

Ontmoet ons Toffe team

IMG_7407_edited.jpg

Frank Schraven (1963)

Vanaf 1985 ervaring in de hulpverlening als kursushuisouder en pleegvader. Tevens bij diverse hulpverleningsinstanties werkzaam geweest.15 jaar zelfstandig ondernemer binnen de theater en evenementenbranche. 5 jaar gewerkt als Buurtsportcoach en Sportcoördinator (Topsport Gelderland en de Gemeente Nijmegen). 

 

Nu: Tuinman, dierenverzorger, begeleider Driestroomhuis TOF.

foto mama site 2.jpg

Leon van den Heuvel (1969)

Vanaf 1985 werkzaam in de hulpverlening als kursushuisouder voor moeilijk opvoedbare jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud, pleegkinderen opgevangen in zowel puber als jongvolwassen leeftijd en zowel in de gehandicaptenzorg als de jeugdzorg vele jaren werkzaam geweest. 

 

Nu: Fulltime gezinshuis ouder in ons eigen Driestroomhuis TOF.

naamloos.png

Roel (al 23 jaar 21)

Ik heb tot een paar jaar geleden net als Frank bij de Gemeente Nijmegen gewerkt waar ik met veel plezier naast sportconsulent ook sportdocent en sportleider ben geweest! Daarbij heb ik veel gewerkt met jongeren. Ik merkte steeds meer dat ik het leuker vond om met jongeren te werken dan om bezig te zijn met het schrijven van plannen. Na een oriënterend gesprek met Frank over een nieuwe stap richting jeugdzorg waren we er al snel uit wat dat moest worden! En de overstap naar het gezinshuis Tof werd in werking gezet. Eerst  voor een paar uur in de week en inmiddels full time. Met heel veel plezier en enthousiasme werk ik inmiddels al bijna 6 jaar jaar bij het gezinshuis! Prachtig werk met de kids en met zeer toffe medewerkers.

Nu: Begeleider Gezinshuis TOF.

foto guusje site .jpg

Guusje Schraven (1997)

flore stukje site.JPG

Flore Schraven (2000)

370268174_10233196476241005_8405472546650493264_n (1).jpg

Danièle van Dreumel (1970)

Ik ben de dochter van Frank en Leon en werk met veel passie mee in zowel het gezinshuis als Trainingshuis TOF. Ik ben in het bezit van een HBO diploma ''Diergezondheid en management'' met een specialisatie ‘’dieren in de zorg’’. Ook ben ik SKJ geregistreerd jeugd en gezinsprofessional. Met enthousiasme zet ik me in om de jongeren die bij ons wonen te ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten en mogelijkheden.

Nu: Dierenverzorgster, begeleidster Gezinshuis TOF en Trainingshuis TOF.

Ik ben ook een dochter van Frank en Leon en werk met veel plezier mee in het gezinshuis en het trainingshuis. Ik ben in het bezit van een paraveterinair (dierenartsassistente) en een AD HBO sociaal werk in de zorg diploma. Momenteel werk ik 32 uur per week binnen Driestroomhuis TOF. 

Nu: Begeleidster Gezinshuis TOF, Trainingshuis TOF, dierenverzorgster en website onderhouder.

Ik ben Danièle, moeder van twee volwassen zonen en sinds 2023 werk ik met veel plezier bij gezinshuis TOF. 

Ik ben geboren met een 'zorghart'; zorg graag voor mensen en dieren! Dan heb je ook meteen mijn grootste passie te pakken...Dieren. Mijn twee kleine hondjes gaan altijd mee naar TOF en brengen de jongeren veel plezier! 

Ik heb bijna mijn gehele leven in de zorg gewerkt en nu specifiek met jongeren in de puberleeftijd. Wat ik het mooiste vind aan werken bij TOF? Jongeren nog een stuk positieve bagage meegeven, waardoor zij straks beter op hun volwassen benen zullen staan.

foto website Elma.jpg

Elma de Leeuw (2000)

In juli 2022 ben ik afgestudeerd als HBO-pedagoog. Ik was opzoek naar werk waarbij ik mijn passie voor het werken met kinderen en jongeren kon laten zien. Uiteindelijk kwam ik terecht bij TOF!. Een prachtig familiebedrijf waar iedereen gehoord en gezien wordt. Hier ben ik nu sinds juli 2023 werkzaam. Ik krijg veel energie van het één op één begeleiden van de jongeren binnen de dagbesteding en het groepswerk binnen het gezinshuis. Je kunt deze jongeren echt zien ontwikkelen en verder helpen richting school en de maatschappij. De afwisseling hiertussen maakt dat dit werk echt bij mij past.

Zie ook de sfeerimpressie van onze 'Toffe Bende'

bottom of page